26 Kasım 2014 Çarşamba

SONBAHAR-KIŞ BAKIM ALIŞVERİŞİ :)


 Bazen moral alışverişi de yapılabiliyor:) Geçirdiğim bu hüzünlü günlerin ardından.Bu sefer stok çılgınlığı değil de sırf ihtiyaç alışverişi oldu.Aşağıda resmini gördüğünüz ürünlerin ambalajları ne kadar tatlı değilmi?:)))
Rusyada üretimi yapılan bu güzellikler çok çok uygun fiyatlı.Soldan ilk : lor serumu, şifalı bitkiler ve bal katkılı yüz maskesi.İyi yorumlar duydum hakkında ve hemen aldım:)Ayrıca o nasıl güzel bir koku öyle:) Çok sevdim kokusunu.
Diğeri çilekli yüz ve vücut kremi.Yüzümde değil ellerim için ve vücut kremi olarak kullanıyorum.
Bir diğeri de yüz ve göz makyajını çıkarmak için süt.Bal, süt, şifalı bitkiler içerikli.Denedim ve katiyyen gözlerimi yakmadı.Göz çevremi de bir güzel nemlendirdi.

 Onun yanında bulunan, aslında ambalajını tatlı bulup aldığım ürün de saç maskesi.Kırılmaya ve nem kaybına karşı korumalı maske.Kabak yağı, zeytin yağı ve bal içerikli.Maske çok hoş bal ve bitki karışımı gibi kokuyor.

 Ve en son el kremi.Akdiken, Calendula çiçeği ve altınbıyık bitkisi (böyle bir bitki varmış):))) katkılı el kremi şekerli, hoş bir parfum gibi kokuyor.

 Ve 2 ci sırada bulunan üç ürün yine Rusya üretimi olan bir firma.Daha çok eczanelerde rastlıyorum ürünlerine.En çokta şifalı, bitki özlü şampuanlarına.
 İlk olarak çok merak edip aldığım badem yağlı ve pamuk özlü makyaj çıkarma kremi.Kuru ciltlere uygun.Diğer iki ürün yüz maskeleri.İlki besleyici maske olup kuru ciltlerin dostu olan zeytin ve bal içerikli.Tam benim kışın daha hassas ve kuru olan yüzüme uygun.Ama diğerini görevli bana yalnış seçmiş.Halbuki ben söylemiştim cildimin kuru olduğunu.Acelem
 olduğu için hiç bakmadım.Ah bu görevliler.Bazıları gerçekten sinir ediyor.Neyse.Evde baktığımda aslında derin temizleme ve yatıştırıcı etkisi olan maskenin yağlı ciltlere uygun olduğunu gördüm.Beyaz kil, yağ esansları ve çay ağacı özlü.Ve bu maskeler haaaarika kokuyor. Şimdi bakalım daha neler varmış:
 İlk 3 şekerler frambuazlı lip balm.Renkli olsada dudakta belli olmuyor.Harika kokusu var.Diş macunu ve karlı, noelli mumu da kızım için aldım:)

 Planeta Organica Turkısh shampoo. Çok çok övgü alan bu şampuanı deneyip yorumlarımı mutlaka paylaşmak istiyorum.Onun yanında bulunan ürün de body scrub.Kahve kokulu ve müthiş sevdiğim bir koku bu benim.

 Ojesiz olmaz tabi:) Joko ojelerinden soldan BEACH SAND, ASTER, ve FROZEN RASPBERRİS isimli ojeler.İster renk vermeleri, (hemde tek katta) ister fırça, istersede kuruma başarıları benden tam not aldı.
 Ve son olarak Nivea stick deodorant, Paco Rabanne Ultraviolet parfüm ve Avon Little Black Dress parfüm.Avonun bu kokusunu ilk defa denedim ve benim beğeneceğim tarzda bir koku değil açıkçası.Kalıcılığı iyi demiş kimileri ama 15 dakika dayanıyor.Yada benim tenimdemi öyle oluyor bilemedim.Ama günlük olarak kullanılıp bitecek.Paco Rabanne Ultraviolet çok hoş yazlık bir koku.Alıp yaza saklıyorum bende:)İlk başta sevmedim ama yarım saat sonra kolumu kokladım ve o narin kokusuna hayran kaldım.İlkbaharı anımsattı bana.Bu arada Mont Blanc Individuelle kokusu girdi aklıma bu günlerde.Alırsam paylaşırım blogda.Ve yaz için daha bir koku Lanvin Rumeur 2Rose tester almak istiyorum. Hadi hayırlısı.Sizde yeni ne aldıysanız güle güle kullanın:) SEVGİLER♥




24 Kasım 2014 Pazartesi

BİTİRDİKLERİM VE ÇÖPE GİDENLER




Bu seferde bunlar bitmiş ve çöpe gidenler de olmuş malesef.




İlk olarak şampuan.Sadece kokusu hoştu yazısı burada
Sonraki Gliss kuru ve zarar görmüş saçlar için saç kremi.Çok güzel bir kokusu vardı.Öyle ki saçlarımdan 2 gün alıyordum kokusunu.
 Diğeri de Rusya markası olan organik ürünlerden oluşan geniş yelpazeli bakım ürünleri üreten firmadan kırılgan, saçkıranlı saçlara özel, çovdar ekmekli saç maskesi.Aslında bir tek zarif yapısı ve müthiş zarif kokusunu beğendim.İşlevselliği yok derecede.

 faberlic duş jeli.İsmi aşk çiçekleri.Sakura çiçeği ve japon eriği kokusuyla.Her yönüyle güzel bir jel fakat kokusu bana hitap etmedi.Sakura çiçeği kokusunu sevmiyorum.

 schwarzkopf nature&easy saç boyasından çıkan krem. 2 kere yetiyor saçlara ve etkisi de çok güzel.



 Daha önceki bitenlerde de var glister diş macunu.Çok memnunum.

 Pamuk sütü özlü göz makyaj çıkarıcısı.Memnunum. Ara sıra alıyorum.

 Pupa setimde bulunan göz kalemi. Artık iyice küçüldü:) Kullanma süresi de çoktan geçmiştir zaten.

 Oriflame milk&honey göz kremi ♥♥♥çooooook memnunum.Elimdeki diger oriflame goz kremi bitince sipariş vereceğim yeniden. Project pan de olan üründü.

 Oriflame 2 FX rimel.Nihayet bitti.Buda Project pandeydi bu arada.Kirpiklerim uzun aslında uzatma etkisi kötü bir rimel olsa dahi benim için fark etmez, yani zaten uzun kirpiklerim.Ben maskarada hacim verici özelliği severim.Temizlenmesi eziyetli,orta derece bir maskara.



Gelelim parfümlere.
 Guerlain Idylle.Üzüldüm bittiğine.Yine alırım ama aklımda bir sürü denemek istediğim koku var:) yazısı
burda


Avon Incandesscence parfüm. Kalıcılğı hiç iyi olmayan tanıdık, günlük ama kokusu hoş bir parfüm.
 
Miss Dior Cherie L'eau yazısı burada Prenses isimli parfüm kızımın:) Çok hoş kokusu vardı.
 Ve son olarak Faberlic Feerique sensuelle deodorant. İğrenç ötesi.Ev için kullandım oda kokusu olarak öyle bitti ama direk çöplük bir ürün.

 Bunlar da bitemeden çöpe.Yukarıdan ilk  yüz kremi.Yarısına kadar kullandım ama dün açtığımda garip koktuğunu fark ettim.Onun yanındaki project pan de olan ama başarısızlığımın bire bir kanıtı olan faberlic çikolata ve portakallı body krem:( aslında çok seviyorum bu seriden olan ürünlerini.Diğer 2 ürün el kremi ve body scrubı bitirmiştim ama buna elim neden gitmedi anlamış değilim.Süresi çoktan geçti .
 Diğer kırmızılı da oriflame dudak balmı.Blogda yazısı var.Harika bir üründü ve project pan de vardı.Son kullanma tarihi geçti ve uğurlar ola, güle güle. Güüüyaaaa bitecekti:(((Project pan yapmışım guya.Arsızım işte:( Göz atmak isterseniz tik tik

Ojeler :pastel 78 no.koyu mavi.Aldım ama 1 kere kullandım.Renk hiç içime sinmedi.Pastel 83 mint yeşili.Süresi geçmiş atıyorum.Fakat çok sevdiğim bir ojeydi.Clarity oje.Rengi hoş fakat yapısı garip oldu.Pastel 82 lila oje de çoook beğendiğim renk.Süresi doldu.


Clarity cila oje, kokusu fena.
 revlon 029 numara yapısı rengi hiç güzel olmayan oje.Bir heves aldım ama hiiiiç beğenmedim.
Ados oje.Rengini sevdiğim ojeydi.Kullanım süresi geçti.Güzeldi buda.JEV, Flormar ve inglot farlar.Jev far siyah küçük simli, ama hiç kullanmadığım, flormar terracotta farlardan yine simli ve kullanmadığım, inglotsa çok güzel bej renkli ve highlighter olarak kullandığım fardı.İnglot bitmeye yakındı ama.Az bi miktar kaldı içinde.
 Max factor colour elixir rujlardan bewitching coral isimli ruj.Anneme farklı bir rengini aldık ve kokusu çok hoştu.Bendeki ilk aldığım günden bir acaip kokuyordu.İçime sinmedi ve kullanmıyordum.Atıyorum.
 inglot göz kalemi.Kupkuru bir kalem.Bir türlü rengini vermiyor. Rengi çok hoş gördüğünüz gibi ama hiç beğenmedim.Kalem dediğin yağ gibi sürülmeli bence, kolaylıkla.
 oriflame sun zone face &body losyon.Yarısını kullandım ama bu yıl başka ürün alıp kullanınca bunun da süresi geçti artık.Tavsiye ediyorum çok memnun kalmıştım.Bence başarılı.
 faberlic bio effect serisinden yüz maskesi.Yarısına kadar kullandım. Bende bıraktığı etki yumuşacık, taze bir cilt.Memnun kaldım ama süresi doldu.
 İşteee şimdilik bu kadar:) Sevgiler






































19 Kasım 2014 Çarşamba

ACI RÜYA .ŞEFKAT KAHRAMANIMI KAYBETTİM.

Nasıl başlasam devam etsem yazıya çok zor.Anneler hakkında söylenmiş bir söz Şefkat kahramanı.
 Benim anneannem için şuan içimde geçirdiğim tüm güzel hisslerin başında geliyor bu söz ♥Şefkatlim♥Canım benim.Bir kuş misali uçtu gitti aramızdan.Sessizce.

 06.11.2014 Sabah  daha yeni kalkmıştım.
Telefon geldi, arayan babamdı.Eşimi istedi ve acı haberi verdi.Ama eşim bana yaklaşık 15-20 dak.sonra hadi hazırlan
anneanne biraz hasta gidiyoruz dedi.Donup kaldım .Hisslerim tamamen dondu.Yanında büyüdüğü, en tatlı çocukluk yıllarını geçirdiği anneannesini kaybedenler beni daha iyi anlıyordur.Doğduğum günden 7 yaşıma kadar anneannemin yanında büyüdüm ben.Büyükbabam ve anneannemle çok şirin anılarım hatıralarım var.İşte büyüdüğüm, tatlımı tatlı hatıralarla dolu ev♥Büyükbabamın ocağı.

Ben onun hakkında bu küçük sayfada hiç bir şeyi sığdıramam kızlar.Nasıl ki bu günlerde içimde dolup taşan, büyüyen sevgisini sığdıramıyorum.Çok güzel bir kadındı.Gençlik yıllarında herkesin hayranlıkla baktığı, kaşı, gözü çook güzel,uzun boylu, beyaz tenli anneannemdi o benim.Yaşlandıkça daha da güzelleşiyordu.İyiliksever olduğundan.Öyle bir insandıki uzaktan tanıdığı birisinin acısını kendi acısı gibi duya bilen, elinden geldiği kadar yardım eli uzatan bir insan.Hediye etmeyi mesela çok seviyordu.Öyle seviniyordu ki birisine hediye alsın, birisini mutlu etsin, yerinde duramazdı o an.Gülücükler saçardı.Geçen gün babamlara gittiğimde kızıma aldığı bu hatırası büyük olan hediyeni masanın üzerinde gördüm.
İnsan bir garip oluyor.İçimden aynen bu hissler geçti'anneannem hatıraların çok özel ama hiç biri yerini vermiyor'.Ben ona 'Qeşengmama' diye sesleniyordum.(qeşeng) sözü azerice güzel demek.Yani Güzel Anne.Mekanı cennet olsun INŞALLAH. Hasta yatmadan, hatta sabah yatağından kalkıp havaya bakıp 'bu gün hava çok güzel, kendimi iyi hissediyorum' deyip, ardından çok az bir süre içinde tek bir nefeste hayatla vedalaşmış.Kendine çok iyi bakan, ilaçlarını, doktorunu ihmal etmeyen anneannem gerek yaşlılığın getirdiyi ölüm korkusu hissi , gereksede yaşama isteyinden dolayı acaba hasta yatıp acı çekseydi onun için çok zor olurdu diye düşünüp kendimi teselli ediyorum.ALLAHIN sevgili kuluymuş demek ki.Acıçekmeden gitti. Gül yüzü, kokusu, sıcaklığı, beni tatlı nağmelerle sesleyişi hep aklımda.Benim anneannem hep 
 yaşayacak içimde.Onun sıcaklığını hiç kimsede bulamam artık.Beni çıkarsız, olduğum gibi seven tek insandı.Zaten acı bir rüya görüyorum, onu kaybetmedim, sadece rüyam çok acı.Ama uyandığımda o rüyadan üzülmeyeceğim Anneanneciğim.Çünki sen bana veda etmedin sanki,hep yanımdaymışsın gibi hissediyorum.Yine benim için endişeleniyorsun, iyi bir haberimi duyduğunda  nasıl seviniyorsun. Evinin bahçesinden meyveler, sebzeler toplayıp torununa seve seve gönderiyorsun. Ardında kocaman bir kalp, iyilik , tatlıdil bıraktın.BENİM İYİLİK PERİM♥RAHAT UYU.








5 Kasım 2014 Çarşamba

BOURJOİS HEALTHY MİX RADIANCE REVEAL FOUNDATION

Kasım ayının ilk yazısından merhaba herkese:) Aylardır severek kullandığım fondötenim konuğumuz bu gün. Sevenleri çok malumunuz.Kokusu, yapısı yüzüme verdiği sağlıklı parlaklık bu fondöteni gün geçtikçe daha da sevdiriyor bana.Kokusunu bilenler bilir zaten harikaaa meyve kokusu.Fruit therapy kısmına gelirsek elma, kavun ve diğeri de şeftali yoksa kayısı mı çıkartamadım:))))işte bu 3 meyve.Galiba bu 3 meyvenin cildimize bu fondötenle birlikte vereceği fayda masalları vaad ediliyor ama orası tartışmalı.Fondötenin cilde her hangi bir faydası olacağını düşünmüyorum açıkçası.Fakat kabus fondötenler var ve rüyaaa gibi olan fondötenler var:))Tıpkı healthy mix radiance reveal gibi:) Benim rüyaaa fondötenim:) bendeki tonu 51 LİGHT VANİLLA.


 Cilt rengimle bire bir uyuyor.Çok güzel glow görüntü elde ediyorum.Aslında bu fondötenle yapılan bir çok makyajım var ama :((malesef buraya yüklediğimde resimler bulanık, soluk ve olduğu gibi gözükmüyor:(Sırf bu yüzden elimde olan farların gözümde uygulamalı postlarını yapamıyorum.Çünki farları da fotoğrafladığım zaman istediğim sonuç çıkmıyor.Neyse dönelim konumuza.Benim cildim kuru.Kuru ciltler bu fondöteni kullanmışsa benim gibi sevmiştir diye düşünüyorum.Öyle ki, hiç çizgilere dolmadan gayet kolay hem elimle, hem süngerle güzelce uyguluyorum.Bittiğinde tekrar almayı düşünüyorum.İnşallah Türkiyede olduğu gibi kaldırılmaz Bourjois Baküden:(Çok üzülürüm.Yazın da 1 2 3 perfect CC kremini severek kullandım.
 İşteee söyleyeceklerim bu kadar kızlar:) Sevgiyle kalın:)